Belvilla-

Domein Hengelhoef 3

België limburg Houthalen-Helchteren

  • 8
  • 4
Domein Hengelhoef 3

    Domein Hengelhoef ligt in het hart van Belgisch Limburg in een bosrijke omgeving, op 9 km. van het centrum van Hengelhoef. Hasselt ligt op ca. 19 km.

    Domein Hengelhoef ligt in een groene omgeving, waar u kunt genieten van ongerepte natuur. Het bestaat in totaal over 92 studio's en appartementen, verspreid over diverse gebouwen van maximaal vier verdiepingen. Er zijn diverse wandel- en fietstochten. U ontdekt zo deze mooie streek met vele authentieke (Maas)dorpjes. Fietsen huurt u eenvoudige ter plaatse (op aanvraag). Maar ook bij het domein zelf is er meer dan voldoende te beleven. Zo is er een openlucht zwembad (geopend van begin juli tot medio september), minigolf en een speeltuin voor de kleinsten. Op loopafstand van Domein Hengelhoef vindt u een subtropisch zwembad (tegen betaling).

    Daarnaast is er in de omgeving voor ieder wat wils te vinden. Voor liefhebbers van shoppen zijn er goede mogelijkheden in Genk (9 km.), Hasselt (19 km.) en natuurlijk Maasmechelen Village (23 km.). Liefhebbers van cultuur kunnen hun hart ophalen in Tongeren, waar de geschiedenis teruggaat tot in de tijd van de Romeinen (38 km.) of Domein Bokrijk (9,5 km.). In Bokrijk vindt u tevens de grootste openluchtspeeltuin van België. Maastricht, de mooie stad in het zuiden van Nederlands Limburg ligt op ca. 30km. Het bezoeken zeker waard. Een stad met een rijke geschiedenis en een ideale stad om te shoppen of te genieten van de vele terrasjes en restaurants. Voor de kleinere kinderen is een bezoek aan Plopsa Indoor in Hasselt natuurlijk een aanrader. Voor de oudere kinderen en volwassenen is er in Genk het grootste outdoor kartingcircuit van Europa (Karting Genk). De liefhebbers van natuur hebben we net al even aangesproken. De omgeving kent diverse heidevelden, glooiende zandvlaktes, duinen, vennen en mooie bossen. Terhaagdoornheide is de moeite waard; een 650 ha. groot natuurgebied dat grenst aan Residence Houthalen. Nationaal Park Hoge Kempen is met 5700 ha. natuurlijk een begrip. Als laatste is er het Blotevoetenpad (Zutendaal, 15 km.). Hier wandel je 2 km. zonder schoenen of sokken. Een bijzondere ervaring door de diverse ondergronden.

    Kortom; een prima bestemming voor het hele gezin, of u er nu een week, midweek of weekend even helemaal tussenuit wilt zijn.


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Houthalen-Helchteren

    WeatherAPI.com