GoedBelvilla7.4

Hof Van Aken

België luik Wezet

  • 5
  • 2
Hof Van Aken

    Het Hof van Aken, waarvan de oudste delen dateren uit 1671, is gerestaureerd en de inrichting is omgetoverd tot een aantal vakantiewoningen. Het hof is gelegen in het idyllische dorpje Richelle, net over de Belgische grens aan de Maas. Naast het Hof van Aken zelf, waarin je zal verblijven, heeft Richelle nog veel meer bezienswaardigheden, zoals prachtige kastelen en kerken. De religie is in Richelle en de omliggende dorpen sterk terug te vinden.

    De Ardennen en de Voerstreek liggen binnen handbereik, waar prachtige wandelroutes te vinden zijn. Ben je meer cultureel ingesteld? Geen probleem. Naast het feit dat Richelle slechts 15km ten zuiden van Maastricht ligt, zijn ook de steden Luik en Aken nabij.

    Luik was bekend door de zware industrie, maar is intussen uitgegroeid tot een van de meest trendy steden in Europa. Iedere zondagochtend vindt hier langs de kade van de Maas de beroemde Marché de la Batte plaats, de grootste markt van Europa. Ook de Montagne de Bueren is een bezoekje waard. Het is een van de opmerkelijkste straten van Luik, namelijk een trap met 374 treden. De trap dateert uit 1881 en vormt een verbinding tussen de citadelheuvel en het oude stadscentrum.


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Wezet

    WeatherAPI.com