Residence Nieuwpoort1

België, West-Vlaanderen, Nieuwpoort
vanaf578


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Resort Nieuwpoort is een modern resort dat in 2019 haar deuren opende. Het ligt op slechts 3 km. van de gelijknamige badplaats Nieuwpoort. Het fijne Noordzeestrand ligt op 5,5 km.

Resort Nieuwpoort ligt vlakbij de jachthaven (de grootste aan de Belgische Noordzeekust) en is gebouwd in de typische Nieuwpoort New-England stijl. Er zijn diverse faciliteiten om uw verblijf tot een ontspannen geheel te maken. Zo is er een binnenzwembad, een Turks stoombad en een sauna, via het naastgelegen hotel.

Nieuwpoort is een mondaine en dynamische badplaats. Er is een ruim aanbod aan beachbars en gezellige restaurantjes. Het is de ideale bestemming voor het maken van fiets- en wandeltochten door het natuurreservaat De Ijzermonding. Hier vindt u een grote diversiteit aan flora en fauna. Het strand van Nieuwpoort is lang en uitgestrekt. Er is een speeldorp voor kinderen. Liefhebbers van cultuur worden ook goed bediend. De Beaufort kunstwerken zoals "Le vent souffle où il veut" van kunstenaar Daniel Buren of het kunstwerk "Searching for Utopia" (beter bekend als "De gouden schildpad") van de kunstenaar Jan Fabre zijn enkele voorbeelden. Er zijn diverse historische gebouwen en monumenten, waarvan het Koning Albert I Monument het meest bekende is. Dit monument werd na de Eerste Wereldoorlog geplaatst ter ere van Koning Albert I en de Belgische troepen. Maar ook de historische binnenstad is het bezoeken meer dan weer.

Dankzij de kusttram en goede verbindingswegen met de auto, zijn uitstapjes naar andere Belgische badplaatsen eenvoudig te ondernemen. Oostende (19 km.), De Haan (30 km.), Blankenberge (41 km.), of zelfs Knokke (65 km.) zijn enkele voorbeelden. Een bezoek aan de romantische stad Brugge (40 km.) die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is zeker de moeite waard.


close