Belvilla-

Les Balcons d'Auréa 2

Frankrijk auvergne-rhone-alpes Auris

  • 6
  • 2
Les Balcons d'Auréa 2

    Résidence Les Balcons d’Auréa ligt mooi en gunstig op slechts 100 m. van de piste. De winkels, bars en restaurants liggen ook op loopafstand. Auris-en-Oisans is een vrij ‘nieuw’ dorp en ligt op een zonnig plateau in de Isère.
    De résidence beschikt over een receptie, een overdekt zwembad en fitness (gratis) en sauna en hammam (tegen betaling), was- en droogmachines, skiopbergkasten en parkeergarage (tegen betaling; gratis onoverdekt parkeren kan op de openbare parkeerplaats voor het gebouw).

    Résidence Les Balcons d’Auréa is vooral geschikt voor families en gasten die liever in een kleiner oord verblijven en toch een goede aansluiting op een groot skidomein wensen. Het prijsniveau ligt hier over het algemeen lager dan in het grotere Alpe d’Huez.
    Auris-en-Oisans ligt op ca. 1600 m. en maakt deel uit van het superskigebied ‘Alpe d'Huez Grand Domaine’. Het behoort tot één van de grootste skigebieden van Frankrijk. Door de ca. 240 km. aan pistes vindt ieder niveau skiër of snowboarder een piste die voor hem of haar geschikt is. De naam ‘Alpe d’Huez Grand Domaine’ vervangt de vroegere naam ‘Les Grandes Rousses’.
    Het wintersportdorp Auris-en-Oisans is zeer geschikt voor een relaxte wintersport met de kinderen; je bent heel snel op de oefenpiste en bij de skiklasjes, op circa 100 meter. De ESF skischool heeft hier een leuke Piou-Piou kindertuin voor de kleintjes van 3 tot 5 jaar. Om daar te komen is er een speciale overdekte rolbandlift die ook door sleetjerijders dankbaar wordt gebruikt (er is een speciaal hiervoor afgezette piste). In het dorp zelf zijn een paar groene en blauwe (oefen-)pistes en er vertrekt een stoeltjeslift: de Auris Express die toegang geeft tot het grote skigebied.

    Ook in de zomer is het hier goed toeven, vooral voor sportieve families; bergwandelen en mountainbiken zijn favoriet. De Tour de France-liefhebbers kennen de bekende 21 magische bochten van de L’Alpe d’Huez. Geniet in de warme Alpenzon van prachtige vergezichten op diverse terrasjes.


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Auris

    WeatherAPI.com