Belvilla-

Les Portes De Megève 6

Frankrijk auvergne-rhone-alpes Megève

  • 9
  • 3
Les Portes De Megève 6

    Les Portes de Megève ligt mooi en vrij rustig op een heuvel op ca. 1,5 km van het gezellige centrum van Megève en de eerste skipiste. In Megève vind je een keur aan chique boutiques, bars en restaurants en gezellige pleinen en steegjes. Het kleine dorp Praz-sur-Arly ligt ook op ca 1,5 km; hier zijn enkele winkels, bars en restaurants.

    Het skigebied van Megève is tegelijk intiem als ook prestigieus te noemen. Dit authentieke wintersportdorp in de Franse Haute Savoie is rijk aan traditie en kijkt uit op de Mont-Blanc.

    Het kleinschalige vakantiepark biedt een receptie met een uitmuntende service, een ontspanningsruimte met sauna en hammam, een skiopbergruimte en gratis parkeerplaatsen.

    Megève is een stijlvol en chique bergdorp in de Haute-Savoie. Zowel in de zomer als in de winter is het hier goed toeven; vooral voor liefhebbers van stijlvolle boetieks, goede restaurants en een authentiek dorpscentrum.

    Les Portes de Megève ligt op ca. 1,5 km van het centrum en van de eerste skiliften en pistes.

    Wintersporters kunnen hun hart ophalen in het skigebied van Evasion-Mont-Blanc. Een flink domein met ca. 440 km aan pistes, op ca. een uur rijden van Genève. Het gebied bestaat uit verschillende bekende dorpen/deelgebieden zoals Megève, Saint-Gervais, Les Contamines en La Giettaz. Dit gebied is minder bekend dan de andere enorme skigebieden in Frankrijk, maar Evasion-Mont-Blanc hoort bij de grootste skigebieden ter wereld. Niet alle pistes en liften zijn met elkaar verbonden, maar je komt wel overal met gratis skibussen. Van elk deelgebied is een eigen skipas te koop.

    Evasion-Mont Blanc mag dan aan de voet van het steile Mont-Blanc massief liggen, het gebied zelf is nogal glooiend. Tussen de mooie bossen vind je open hellingen waar 's zomers koeien grazen. 's winters worden dat voornamelijk eenvoudige pistes. Natuurlijk vind je hier best wel wat pittigere en uitdagendere pistes maar voor Franse begrippen is het allemaal erg liefelijk en weinig steil! Eerder een soort Oostenrijk. Ideaal voor beginnende wintersportes en licht gevorderden die wel graag veel kilometers tot hun beschikking hebben.

    Ook in de zomer bruist het hier van de sportieve bergactiviteiten: je kunt kilometerslange wandel- of mountainbiketochten maken en genieten in de warme Alpenzon van de prachtige vergezichten op de diverse terrasjes. De lieflijke, groene Alpenweides rondom Megève zijn adembenemend.


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Megève

    WeatherAPI.com