Belvilla-

Résidence L'Altaviva 5

Frankrijk auvergne-rhone-alpes Tignes

  • 6
  • 2
Résidence L'Altaviva 5

    Résidence L ‘Altaviva bestaat uit enkele verbonden grote, nieuwe chalets in het gehucht Tignes 1800 (voorheen ‘Les Boisses’). Het ligt aan de piste en de skilift ‘Boisses’ ligt om de hoek (even de skies onder en je bent er zo). In de directe omgeving zijn winkels, bars, restaurants, Skisetwinkel en VVV. In de uiterst verzorgde Spa zijn het overdekte zwembad (gratis entrée), de sauna , stoombad, jacuzzi en fitnessruimte ondergebracht (1 tot 3 x gratis entree; afhankelijke van het type appartement). Verder zijn er een mooie receptie/lounge (broodjesservice), liften, parkeergarage, bagageruimte en skiopbergruimte.

    Résidence L ‘Altaviva is in lokale traditionele stijl met veel hout en natuursteen gebouwd en heeft daardoor een warme uitstraling. Een zeer comfortabel vakantieadres temidden van een heus wintersportmekka.
    Samen met Val d’Isère vormt Tignes een zeer uitgestrekt en uitnodigend skidomein (vroeger bekend als ‘Espace Killy’). Met bar/restaurant ‘Les Follies Douces’ heeft men hier een geweldige après-ski troef in handen.

    Tignes bestaat uit een paar wijken: het traditionele Les Brevières, het opkomende Tignes 1800, het centrale Le Lac en het levendige Val Claret. De laatste 2 zijn decennia geleden speciaal voor de winter- en bergsport ontwikkeld. Er rijden pendelbussen tussen de diverse wijken.
    In Le Val Claret liggen de residenties dichtbij de bergtrein die in enkele minuten naar de gletjser van La Grande Motte reist op 3050 m hoogte.
    Tignes 1800 is klein maar fijn; het combineert de sfeer van een traditioneel bergdorpje met hedendaags comfort.
    Naast het skiën en snowboarden zijn er vele andere activiteiten, zoals tochten met sneeuwscooters of hondenslee, wandelingen met sneeuwschoenen, het wellness-centrum, langlaufen, duiken onder ijs of karten op ijs!

    Dankzij zijn zeer hoge ligging leent Tignes zich tot zomerskiën; vanuit Val Claret zijn er in de zomer ook geopende liften. Daarnaast kun je natuurlijk allerlei andere sporten beoefenen, zoals bijvoorbeeld paragliden. Voor de tennisliefhebber zijn er indoor- en outdoortennisbanen. Wandelen in dit ongerepte gebied is verrassend; de natuur toont hier vele gezichten.


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Tignes

    WeatherAPI.com