Les Iles Du Morbihan 1

Frankrijk, Bretagne, Baden
vanaf474


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Les Iles du Morbihan ligt rustig en landelijk op 400m van het gehucht Port-Blanc , bij de fraaie Golfe du Morbihan. Daar zijn ook de winkels en restaurants en vertrekt de ferry naar het vlakbij gelegen L’Ile-aux-Moines; bekend om zijn diverse vegetatie en zo eigen architectuur. De dichtstbijzijnde grotere plaats is Baden op ca. 6 km.
Het parkje beschikt over een receptie, een heerlijk buitenzwembad (geopend afhankelijk van het weer) met kindergedeelte, een zonneterras met ligbedden, een speeltuintje, een jeu-de-boulesbaan en centrale parkeerplaatsen. Sauna en wasserette tegen betaling.

Dit aantrekkelijke vakantieparkje ligt zeer gunstig om de vele bezienswaardigheden van Zuid-Bretagne te bezoeken. De bekende wandelroute GR 34 (Tour de la Bretagne) loopt vrijwel langs dit parkje; het wandelpad langs de kust is prachtig.

De baai van de Golfe de Morbihan is enorm fotogeniek en biedt vele mogelijkheden voor uitstapjes.
Liefhebbers van de pré-historie kunnen terecht bij de ‘La Table des Marchands’ in Locmariaquer of de menhirs van Carnac. Het centrum van het Middeleeuwse stadje Vannes biedt een levendige gezelligheid en prachtige vakwerkhuizen.
We noemen een paar andere klinkende namen voor geslaagde uitstapjes: de schiereilanden van Rhuys en Quiberon, het mooie eiland Belle-Île-en-Mer, de citadel van Port-Louis en de kastelen van Josselin, Suscinio en Rochefort-en-Terre, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk.
Uiteraard zijn er vele watersporten te beoefenen, zoals windsurfen, kajakken en zeilen. De directe omgeving telt ook enkele golfbanen. Bretagne staat bekend om zijn vele vuurtorens, waarvan enkele te bezoeken zijn. Doen!


close