Le Hameau De Peemor Pen 3

Frankrijk, Bretagne, Crozon


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

De recentelijk gebouwde, kleinschalige residentie Le Hameau de Peemor Pen is mooi geïntegreerd in de natuur en ligt vlakbij het strand (1 km) en het dorpje Morgat (900 m). Op het park geniet je met de kinderen van het verwarmde zwembad. Voor de kleinsten is er een kinderbadje (diepte 0.60 m) en een speeltuin waar ze lekker hun energie kwijt kunnen. Even tijd voor jezelf nodig? In de sauna en hammam kom je heerlijk tot rust. Bij de receptie kan je terecht voor een potje biljart, toeristische informatie, draadloos internet en vers stokbrood en croissantjes op bestelling.
Le Hameau de Peemor Pen bevindt zich in het uiterste puntje van Bretagne, op het schiereiland Crozon. In Morgat (900 m), een rustig havenplaatsje aan de prachtige baai van Douarnenez, kan je terecht voor de dagelijkse boodschappen en heerlijke (vis)restaurantjes.
Het dichtstbijzijnde strand, vanaf de residentie gezien, is al op 1 km. Langs de prachtige Atlantische kustlijn ligt een dicht netwerk van wandelroutes door het typisch Bretonse landschap. Je zal versteld staan van de schoonheid! Neem ook eens een kijkje bij de jachthaven van Camaret-sur-Mer ( 10 km), waar voornamelijk sardientjes en kreeften aan land worden gebracht, de okerkleurige Vauban-toren en la Pointe de Penhir (12 km).
In het boerendorpje Argol (14 km) bezoek je het cidermuseum en het oude ambachtenmuseum. Bij Roscanvel (14 km) zijn diverse vestingwerken te bezichtigen. Bovendien heb je vanaf la Pointe des Espagnols een uitzonderlijk uitzicht op de baai 'Rede van Brest'. Het charmante Landévennec (19 km) ligt aan de monding van de rivier de Aulne en staat bekend om het zachte klimaat dat er heerst. De imposante 11e eeuwse ruïnes van de voormalige abdij zijn de moeite waard om te bezoeken.
Een dagtrip naar de mooie stad Quimper (60 km) met zijn historisch stadscentrum met vakwerkgevels, gotische kathedraal en gezellige terrasjes is zeker de moeite waard. De moderne stad Brest (60 km) heeft vele bombardementen ondergaan tijdens WOII, maar is in een rap tempo terug opgebouwd. Nu is het een dynamische stad waar u de kinderen vast blij maakt met een bezoekje aan het grote zeeaquarium 'Océanopolis'!


close