Zeer goedBelvilla8.3

Le Château De Keravéon 2

Frankrijk bretagne Erdeven

  • 4
  • 1
Le Château De Keravéon 2

    Het prachtige, kleinschalige Résidence Le Château de Keravéon ligt op een groot terrein, waarvan het achttiende-eeuwse Château de Keravéon de grote blikvanger is. De oorsprong van dit kasteel gaat zelfs terug tot de elfde eeuw. In de donjon, de orangerie en de rest van het kasteel bevatten prachtige appartementen. Op het terrein van tien hectare kunnen de kinderen van harte lust spelen, of lekker zwemmen in het verwarmde, omheinde zwembad. Je auto kun je parkeren op de gratis parkeerplaats.

    Het kasteel van Résidence Le Château de Keravéon biedt je gelegenheid vanuit je luie stoel cultuur te bewonderen. Maar natuurlijk wil je ook eropuit gaan. Bij Erdeven vind je mooie hunebedden bij Mané-Braz (3 km) en Mané-Croc'h (6 km) of de menhirs bij het Alignements de Kerzérho (2 km). Een van de mooiste plekje vind je bij de Rivière d'Étel (8 km), een beschutte baai waar meerdere rivieren in uitkomen. Het pittoreske Saint-Cado (9 km) moet je zeker bezoeken. Om aan het eind van de dag lekker te eten, of na een fijne middag winkelen kun je naar La Trinité-sur-Mer (17 km). Na het diner waag je misschien nog wel een gokje in het casino. Mooie middeleeuwse cultuur vind je op vijftien kilometer van Résidence Le Château, in Auray.

    Het schiereiland Quiberon (21 km) is, door de typisch Bretonse dorpjes, de smaragdgroene zee en het woeste landschap, ook zeer moeite waard. De grotere havenstad Lorient (29 km) is, met zijn vele musea zeer de moeite waard. Spannend is ook de duikbootbasis Keroman, in de Tweede Wereldoorlog gebouwd door de Duitsers, die je kunt bezoeken.


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Erdeven

    WeatherAPI.com