Le Clos Saint Michel 3

Frankrijk, Centre, Chinon
vanaf442


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Liefhebbers van het goede Franse leven zijn hier aan het juiste adres. Résidence Le Clos Saint-Michel ligt rustig aan de rand van het Middeleeuwse plaatsje Chinon. Het eeuwenoude fort domineert het gezellige stadje, waar verder vele gezellige pleintjes met terrassen te vinden zijn.
Bij het domein hoort een mooi verwarmd zwembad (geopend vanaf (half) april; afhankelijk van het weer) met zonneterras en ligbedden. Het zwembad is door een overdekte ‘sluis’ van binnenuit te betreden. Verder zijn er een receptie, ontbijtzaaltje, fitnessruimte, was-en droogmachines en een centrale parkeergelegenheid.

Het fotogenieke Chinon ligt in de Loire-streek; vooral bekend om zijn (witte) Sauvignon-wijngaarden en de majestueuze kastelen natuurlijk. Chinon ligt aan de rivier de Vienne; er zijn hier mooie wandelingen en fiets-of boottochten te maken.
De streek ‘Val de Loire’ staat op de Unesco-werelderfgoed lijst, juist vanwege al die imposante kastelen. Ontdek het zelf en trek eropuit om bijvoorbeeld de kastelen èn tuinen van Amboise, Chenonceau, Villandry of Azay-le-Rideau te bezoeken. Ook het historische stadje Tours is een leuke bestemming voor een dagtochtje. Een wijnproeverij mag in de uitnodigende Loire-streek natuurlijk ook niet ontbreken.


close