GoedBelvilla7.5

Les Hauts De Valjoly 5

Frankrijk hauts-de-france Eppe-Sauvage

  • 2
  • 0
Les Hauts De Valjoly 5

    Tip: rij via Charleroi de Belgisch-Franse grens over, hou nog even zuid aan en je komt bij het meer Lac du ValJoly. Aan de noordzijde van het meer vind je het fantastische vakantiepark Les Hauts de ValJoly. Vakantiepark Les Hauts de Valjoly ligt midden in het natuurgebied Parc Naturel Régional de lAvesnois, een ongerept gebied dat qua schoonheid niet onderdoet voor de Ardennen. Je ervaart diepe bossen maar ook ruige, meer open delen. Hier is het onvergetelijk wandelen en mountainbiken. Heerlijk de natuur in, genieten van boslucht en prachtige panoramas. Zeker weten dat de herten jou opmerken!

    Voor fijnproevers: een klein stukje over de Belgische grens ligt Chimay (18km) met de abdij en zijn beroemde trappistenbier en kaas. Ook vind je hier een kasteel en een vlindertuin. Tennisliefhebbers slaan een balletje op de tennisbaan in Eppe-Sauvage (3km). Maar eerlijk is eerlijk: de belangrijkste attractie in deze contreien is en blijft de natuur. Wat is het hier mooi, op slechts enkele uren rijden van ons vlakke land!

    Voor je dagelijkse boodschappen ga naar het winkelstraatje met restaurants, crêperie, ijssalon, kruidenier, boetiekjes en Ierse pub. De avontuurlijke omgeving heeft veel te bieden. Doe het bomenparcours, ga boogschieten of trek er op uit te paard. Bij de receptie worden diverse diensten aangeboden (tegen betaling) om je verblijf te veraangenamen, zoals gratis draadloos internet en vers brood aan je woning. Tegen betaling maak je ook gebruik van wasmachine en droger. Er is een centrale parkeerplaats.

    Op het meer Lac du ValJoly is veel beleven. Zwemmen mag niet, maar nagenoeg alle vormen van waterplezier zijn mogelijk. Hou je van vissen? Vergeet dan je hengel niet. Een vergunning koop je bij de receptie. Voor kleine en grotere kinderen zijn er sport- en speeltoestellen. Er is (tegen speciaal tarief) een trampoline, midgetgolf en in de winter een kleine schaatsbaan.
    Je hebt vrij toegang tot het avontuurlijke golfslagbad. Tegen betaling ontspan je in de sauna, jacuzzi en hammam. In de zomer is het buitenbad met kinderbad geopend. Je vindt alle activiteiten op tien tot twintig minuten loopafstand.

    Liever met de auto erop uit? Dan ontsluiten eenzame kronkelweggetjes door het groen zich voor je. Langs de vele andere meren, zoals Etang de la Galoperie (16km) en dorpjes als Wallers-en-Fagne (9km), bekend om zijn blauwsteengroeven. Kinderen doe je een groot plezier met een bezoek aan de dierentuin van Maubeuge (30km). Heel iets anders is het Matisse-museum in Le Cateau-Cambrèsis (50km), de geboorteplaats van de beroemde schilder. Je zult je verbazen over de Gallo-Romeinse opgravingen bij Bavay (44km).


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Eppe-Sauvage

    WeatherAPI.com