GoedBelvilla7.4

Residence Oye Plage 2

Frankrijk hauts-de-france Oye-Plage

  • 6
  • 2
Residence Oye Plage 2

    Residence Platier d'Oye is een kleinschalig appartementencomplex, gelegen aan de rand van de duinen en slechts een steenworp afstand van het gelijknamige natuurreservaat. De badplaats Oye-Plage, waar deze residence staat, ligt op ca. een half uur rijden van de Belgisch-Franse grens, niet ver van de bekende stad Calais. Het idyllische dorpje Gravelines ligt op ca. 7 km.

    De residentie telt twee verdiepingen en er zijn in totaal veertien 4- en 6-pers. appartementen. Het is een ideaal uitgangspunt om deze regio te ontdekken. Zowel voor natuurliefhebbers, als voor strandgangers. Zoals gezegd begint het natuurreservaat Le Patier d'Oye vrijwel voor de huisdeur. Hier vindt u unieke vogels, mooie wandelpaden en uitgestrekte en beschermde duingebieden. U kunt tevens fietsen en paardrijden. Maar ook het brede zandstrand is zeker de moeite waard!

    Rondom Residence Platier d'Oye is het heerlijk rustig. Het ligt aan aan doodlopend weggetje. Buiten een speelplaatsje voor de allerkleinsten en een gemeenschappelijk terras met meubilair, zijn er verder geen faciliteiten. Meer heeft u hier ook niet nodig.

    De omgeving leent zich uitermate goed voor het maken van uitstapjes. Zo kunt u er prima shoppen in één van de op 15 autominuten gelegen shopping centra (Cité de l'Europe met 140 boetieks of Marques Avenue, een outletcenter met winkels van 50 designers).

    Voor de fijnproevers onder u; de streek staat erom bekend dat er voor relatief weinig geld kunt genieten van dagverse zeevruchten. Een aanrader qua restaurant is Channel in Calais. Gastronomie op zijn best. Hier kiest u een fles wijn uit de grootste wijnkelder van Noord Frankrijk.

    Liefhebbers van activiteiten kunnen terecht in Sportica, het grootste vrijetijdscomplex aan de Opaalkust. Fitness, squash, (tafel)tennis of bowlen, zijn slechts enkele voorbeelden. Er is tevens een zwembad en naast Sportica is ook een bioscoop gelegen. In Le PAARC kunt u genieten van diverse sporten zoals mountainbiken, kajakken en er is een kidspark met oa springkasteel en trampolines. Voor de dierenliefhebbers is er het Centre Equestre, een gratis kinderboerderij met voor ieder wat wils. Indien u uw paard mee zou willen nemen op vakantie naar Residence Platier d'Oye, kunt u dit in het Centre Equestre stallen. Er zijn (tegen betaling) boxen beschikbaar.

    Plaatsen in de buurt die het bezoeken waard zijn; Gravelines, één van de mooiste dorpen van Frankrijk met een rijke historie. Op 20 autominuten ligt La Tour de l'horloge in de plaats Guines. Een interactief museum waar je door de tijd kunt reizen. In de baai van Wissant vindt u de imposante en stralende krijtrotsen. Het wandelpad van de Waterzoekers leidt langs de krijtrotsen en door de duinen. En tot slot het Platier d'Oye. Dit natuurreservaat werd gevormd/veroverd van de zee toen er in 1925 een dijk werd aangelegd. Via een wandelpad langs grazende koeien en pony's bereikt u het fraaie strand.


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Oye-Plage

    WeatherAPI.com