Le Green Beach 2

Frankrijk, Normandië, Port-En-Bessin-Huppain
vanaf500


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Résidence Le Green Beach is een vakantiepark met een fijne, vriendelijke atmosfeer, gelegen aan de Franse noordwestkust bij Port-en-Bessin (4km). De résidence bestaat uit comfortabele studio's en geschakelde vakantiewoningen. Ze zijn netjes ingericht en beschikken over een balkon of terras met tuinmeubilair met zicht op de golfbaan of het zwembad. Tegen betaling is het mogelijk om golflessen te volgen.

Port-en-Bessin is wereldberoemd vanwege zijn historische stranden. Hier immers landden in 1944 de geallieerden tijdens de invasie van D-Day. De brede landingsstranden van Omaha Beach liggen al op 9km. Hier in de buurt vind je ook twee prestigieuze 18-holes golfbanen.

Op Résidence Le Green Beach maak je je op voor lome, tijdloze stranddagen. Je combineert ze met een bezoek aan een van de herdenkingsmusea en monumenten langs de kust. Bij de haven in Port-en-Bessin is elke zondag een vismarkt. Ga ook eens kijken als de vissersvloot wordt binnengehaald, bijzonder om te zien! In het centrum kun je ook voor de dagelijkse boodschappen terecht.

Op het groenrijke domein (7ha) van Résidence Le Green Beach maak je gebruik van een heerlijke sauna en een verwarmd binnen- en buitenzwembad. Aan het water is het fantastisch relaxen op fijne ligbedden. Bij de fraai aangelegde golfbaan bij het park liggen ook fijne sport- en spelbanen. Tegen betaling maak je ook gebruik van de snookertafel. De kleintjes vermaken zich in de gamecorner bij de receptie met de Playstation 3 of in de speeltuin. In juli en augustus is animatie voor kinderen tussen 6 en 12 jaar gratis. Handig is ook de broodservice. Die zorgt ervoor dat je voor vers brood het park niet af hoeft. De auto parkeer je op de parkeerplaats van het park.

In Bayeux bewonder je het prachtige, 70 meter lange Tapijt van Bayeux (8km). Het beeld de slag bij Hastings uit, waarbij Willem de Veroveraar vanuit Normandië Engeland binnenviel en koning Harold versloeg. Het tapijt stamt uit 1068. Je vindt er ook de kathedraal Notre Dame. In het mooie binnenland van Normandië vind je bij Balleroy (20km), Colombières (23km) en Creully (27km) fiere kastelen. Culinaire lekkerbekken genieten volop in dit gebied. Je bevindt je immers in het departement Calvados! Hier vind menig lekker streekproduct zijn oorsprong: cider bijvoorbeeld, de Normandische camembert en natuurlijk de gelijknamige likeur Calvados. Op de menukaarten in de omgeving staan vaak overheerlijke coquilles Saint-Jacques (Sint Jakobsschelp). Een lekkernij!

Dagtripjes maak je bijvoorbeeld naar het museum Le Mémorial de Caen (30km). Dit museum is gewijd aan de twintigste eeuw. Je mag het eigenlijk niet missen. Niet te missen is ook een bezoek aan het mondaine Deauville (90km) met zijn vele conceptstores en designwinkels.


close