Les Terrasses De Fort Boyard 3

Frankrijk, Nouvelle-Aquitaine, Fouras
vanaf479


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Piéd dans l'eau; ofwel voeten in het water! Résidence Les Terrasses de Fort Boyard ligt op slechts 40 meter van het fijne zandstrand. Het centrum van het badplaatsje Fouras is slechts 350 meter lopen. De appartementen zijn gesitueerd rondom het zwembad met kinderbadje.

Fouras is een rustig badplaatsje met vijf prachtige zandstranden over een lengte van 4 km! Het plaatsje ligt op het schiereiland van het departement Charente-Maritime, tegenover Ile d'Aix. Dit prachtige eiland bereik je in twintig minuten met de boot vanuit de haven van Fouras. Je kan ook voor een langere boottocht gaan, vaar dan langs het beroemde Fort Boyard en de oesterbanken waar deze streek bekend om staat. Deze oesters komen veelvuldig terug op de menukaarten van lokale restaurants; laat het je smaken! Elke dinsdag- en vrijdagochtend in juli en augustus is er markt in Fouras en op zaterdag is er een gezellige avondmarkt. Verder zijn er in het centrum (350 m) restaurantjes, een bakker, supermarkt en leuke winkeltjes.

Het 11e eeuwse fort Vauban (1 km) is een bezoekje waard en prima te combineren met een luie stranddag. Niet te missen is het museum 'La corderie Royale', ofwel de koninklijke touwfabriek in Rochefort (15 km). Hier werden de touwen voor de Franse marine gemaakt en zijn in 250 jaar tijd zo'n 350 schepen vervaardigd. Er worden vele tentoonstellingen gehouden en op het bouwterrein staat een replica van de driemaster La Fayette; erg indrukwekkend! Een dagtripje maak je naar de sfeervolle havenstad La Rochelle (30 km), waar je heerlijk slentert door het oude centrum en van het zonnetje geniet vanaf één van de vele terrasjes. Blije kindergezichtjes wanneer je ze meeneemt naar het grote zeeaquarium. De geliefde Franse eilanden Ile d'Oléron en Ile de Ré (beide op 50 km) zijn te bereiken per auto.


close