Zeer goedBelvilla8.5

Station Liglet

Frankrijk nouvelle-aquitaine Liglet

  • 9
  • 3
Station Liglet

    Van harte welkom op treinstation Liglet!

    Dit voormalige station uit 1888, is in de afgelopen jaren met veel liefde gerestaureerd tot woonhuis. Daarnaast is er 2 jaar geleden een groot verwarmd zwembad van 16x4m gebouwd, om het verblijf nog aangenamer te maken. In het huis zijn allerlei kenmerken te vinden die men laat herinneren hoe het vroeger was. Maar daarentegen is het huis ook voorzien van de moderne gemakken. (Oa: Wifi - Amazon Echo)

    Er zijn 3 slaapmakers waar 6 volwassenen kunnen slapen en één slaapkamer voor maximaal 3 kinderen. Men heeft 1 grote badkamer ter beschikking en voor de rest is er een ruime keuken - eetkamer - woonkamer - kelder en kantoor aanwezig.

    Rondom het huis zijn 2 grote terrassen, 1 daarvan ligt op het voormalige perron! Het zwembad ligt op ongeveer 50 meter van het huis. Ook voor de kinderen is er voldoende vertier, er is een boomhut gebouwd waarvan de kinderen via een tokkelbaan kunnen abseilen. Daarnaast is er ook een pingpong tafel, badminton en allerlei gezelschapsspellen.

    Het oude spoor (rails) is weggehaald maar zeer af en toe komt er een wandelaar of fietser over het oude spoor voorbij dat nog steeds eigendom is van de SNCF

    In de ruime omgeving is een bezoek aan Oradour sur Glane (1h) of Futuroscope (1.15h) absoluut aan te bevelen.

    Het station wordt met regelmaat door de eigenaars gebruikt. Het is derhalve goed voorzien van basis boodschappen als olijfolie, azijn, pasta, suiker etc. Huurders mogen daar vrijelijk gebruik van maken maar worden verzocht dat wat daadwerkelijk op gaat aan te vullen voor volgende gasten.

    De woning is houtgestookt, met enkele electrische kachels ter ondersteuning. Gelieve er rekening mee te houden dat het huis midwinter dus wel koud kan zijn.


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Liglet

    WeatherAPI.com