Le Vieux Port

Frankrijk, Nouvelle-Aquitaine, Messanges
vanaf614


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Camping Le Vieux Port ligt rustig bij zee, in een duingebied park met veel bomen nabij het dorp Messanges.
Op “Le Vieux Port” vindt u het grootste waterpark onder de Franse campings met bijna 1400 m² water. Er zijn maar liefst 7 zwembaden waaronder een peuter-, kinder- en golfslagbad en 3 glijbanen. Er zijn diverse zonneterrassen met ligbedden en rieten parasols.

Op sportief gebied komt niemand hier tekort. Wat te denken van: tafeltennis, Multi sportterrein, jeu-de-boulesbaan, manege (op ca. 500 m), tennisbaan, skatepark, speelruimte, beachvolleybal, Beach voetbal en fitnessterrein. Voor de kleintjes uiteraard een speeltuin en draaimolen. Ook worden er vanuit de camping watersportactiviteiten in de omgeving georganiseerd, zoals surfen, kajakken en rafting.

Le Vieux Port staat bekend om haar grote en professionele animatie-team. Wat je alzo te wachten staat van de openingsdatum tot de sluitingsdatum: animaties overdag, aqua gym, avondvermaak en voorstellingen, sporttoernooien, concerten, karaokeavonden, en 3 kinderclubs (3 - 6 jaar), (7 - 12 jaar) en (13 - 16 jaar).
De camping is eigenlijk zelfvoorzienend; naast de receptie zijn er een paar (snack-)bars, restaurants, pizzeria, een ‘ijsboer’, een bakker, een grote festiviteitenzaal ‘Arena’, een Spa met o.a. sauna, hammam, massages en behandelingen, een wasserette, een carwash en fietsverhuur.
Het heerlijke, uitgestrekte zandstrand voor de deur is direct toegankelijk vanaf de camping, heeft van juni tot september toezicht, er is een snackbar en het valt onder het label Pavillon Bleu dat garant staat voor schoon zwemwater.

Vanaf Camping Le Vieux Port kun je prachtige wandel- en fietstochten maken door de uitgestrekte bossen van Les Landes. De wandelpaden en de Vélodyssée (een Europese fietspad van Noorwegen tot Portugal) lopen precies langs de camping. De regio telt ook vele binnenmeren, waar volop watersport wordt bedreven. Enkele suggesties voor te bezoeken Landaise plaatsen en stranden in de omgeving; Vieux Boucau, Moliets, Hossegor, Capbreton of Seignosse…
Maak een trip naar Dax, een oude Romeinse stad en de op één na grootste stad van Les Landes. De stad ligt op dertig kilometer afstand van de camping en staat bekend als kuuroord. Ook een trip naar Frans Baskenland rondom de mooie badplaats Biarritz (op nog geen uur rijden) is een aanrader; de uitlopers van de Pyreneeën zorgen hier voor een fraai decor.


close