L'Oustal Del Carlat 3

Frankrijk, Occitanie, Carla-Bayle
vanaf566


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Het vakantiepark l’Oustal del Carlat is gelegen aan de rand van het recreatiemeer van Carla Bayle en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de Pyreneeën. Het vakantiepark beschikt over een verwarmd openluchtzwembad met kinderbad en een ruim terras met ligstoelen (geopend van april tot september, afhangende van het weer), een restaurant, tennisbaan, halfpipe, waterfiets- en bootverhuur. Er is tevens een solarium aanwezig. Ook is er een gezellige bar waar diverse drankjes en snacks verkrijgbaar zijn. Het park beschikt over een restaurant met ontbijtservice (ter plaatse te regelen) en er zijn verschillende barbecueplaatsen op het park te vinden. Voor wie sportief wil zijn, zijn er diverse sportvelden voor voetbal, tennis, beachvolleybal op het park aanwezig. Ook is er een minigolf en jeu de boules baan. Voor de kleintjes is er een speeltuin. In het hoogseizoen organiseert het park diverse kinderanimatie en zijn er regelmatig feestavonden in het nabij gelegen kunstenaarsdorp Carla Bayle (400 m.). Eveneens is er in Carla Bayle een bakkerij en zijn er verschillende restaurantjes met een heerlijke Franse keuken. Op 21 juni wordt het jaarlijks terugkerende fête de la musique georganiseerd. Een festival waar amateurmuzikanten op de pleinen en terrassen hun kunsten vertonen.
De Pyreneeën vormen een bergketen die de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje markeert. In het gebied worden diverse natuurparken afgewisseld met pittoreske middeleeuwse dorpjes. De omgeving leent zich uitstekend voor wandeltochten; bij de receptie zijn diverse wandelroutes verkrijgbaar. Tijdens het wandelen kun je vele soorten dieren spotten. Er rijdt ook een toeristische trein ‘train jaune’ die je naar verschillende prachtige panoramische uitzichtpunten brengt. Een van de mooiste watervallen van de Pyreneeën is de waterval van Ars (75 km.). Deze waterval is alleen te voet te bereiken via een prachtige wandeltocht van 1,5 uur. Op 17 km. van het vakantiepark vind je de grotten van Mas d’Azil, de enige natuurlijke grot in Europa waar je met de auto doorheen kan. De grot is uitgehold door de rivier Arize. Ook golfen, raften en kanovaren zijn mogelijk in de omgeving (59 km.) nabij de plaat Ariège. De stad Toulouse, ook wel de roze stad genoemd door haar graniet roze gebouwen, ligt op 63 km. van het vakantiepark. Voor minder mooie dagen is hier voor kinderen een indoorspeelpark. Themaparken in de omgeving zijn: Cite de l’espace; een park geheel gericht op de ruimtevaart (69 km.) en Xploria; een park over de natuur van de prehistorie tot nu (17 km.).
Op 67 km. van het vakantiepark boven op een berg ligt de burcht en het kasteel van Montségur, een symbool van de weerstand van de Katheren; een religieuze stroom in de 12e en 13e eeuw.
Een stukje verder ligt Carcassone (104 km.). De stad staat op de UNESCO werelderfgoed lijst, het is de mooist bewaarde stad uit de middeleeuwen in Europa. In de stad hangt een gezellig sfeer met vele restaurants en terrasjes en in de zomer zijn er diverse festivals en middeleeuwse shows. Ook het onafhankelijke vorstendom Andorra (133 km.) is een bezoek waard. Of wat dacht je van het strand van Cap d’Agde (223 km.) voor een dagje aan de middellandse zee? Eveneens in Cap d’Agde vind je ‘Aqualand’, een waterpretpark voor het hele gezin!


close