Résidence Catalana

Frankrijk, Occitanie, Le Barcarès
vanaf338


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Rustig gelegen vakantiestek voor families die van de zee, het strand en watersporten houden. Het flinke openluchtzwembad zal ook zeker in de smaak vallen. Verder is er een kinderbad, speeltuintje en centrale parkeerplaatsen. Het Middellandse Zeestrand ligt op ca. 2km.

Port-Barcares is een in de jaren zeventig opgezette badplaats in de Languedoc-Roussillon. Alles staat hier in het teken van een strandvakantie. Het ligt tussen de bergen van de Pyreneeën en de Middellandse Zee; zelfs Spanje ligt om de hoek (op ca. 50 km.).

In de omgeving van de résidence zijn vele activiteiten mogelijk. Er is voor ieder wat wils, zoals; een waterpark, dierentuin, speeltuin, kartbaan, manege en jetski-mogelijkheden. Frans Catalonië staat bekend om haar grote diversiteit. Naast de kust met haar standen is men nog geen half uur verwijderd van de binnenlanden met haar wijngebieden. Nog een half uur verderop liggen de Pyreneeën. Het is een toeristische regio. Aan de kust zijn vele gezellige dorpjes met terrasjes en boetiekjes. Op ongeveer 15 minuten rijden van het park ligt de welbekende plaats Perpignan. Zomers kan men genieten van les jeudis de Perpignan (de donderdagen van Perpignan) waarbij het elke donderdagnamiddag tot -avond feest is en er op alle pleinen verschillende muziek optredens zijn. Waar de regio ook om bekend staat zijn haar kastelen en burchten, waarvan de meest bekende in Carcassonne ligt; de volledig gerestaureerde Cité de Carcassonne. Deze staat bekend als mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa, die bijna volledig bewaard is gebleven. De stad staat daarom ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


close