Zeer goedBelvilla8.3

Maison De Vacances - Puy-L'EvÊque

Frankrijk occitanie Puy-l'Évêque

  • 6
  • 3
Maison De Vacances - Puy-L'EvÊque

    Dit aangename, centraal gelegen vakantiehuis in Puy-l'Evêque (4km) biedt het beste van vier ‘werelden’: de Dordogne, Lot-et-Garonne, Tarn-et-Garonne en natuurlijk de Lot. Vóórdat je die gaat verkennen maak je eerst kennis met het grote gemeubileerde omheinde terras op het zuiden. Veel boomsoorten zorgen voor vers fruit en noten al naar gelang het seizoen: appels, pruimen, kersen, amandelen, kastanjes. Puy-l'Evêque biedt restaurants, supermarkt en een bakker.

    In deze cultuurhistorisch steenrijke zuidwesthoek van Frankrijk wemelt het van de middeleeuwse stadjes, bastides en kastelen. Jouw bezoek waard! We noemen Château de Bonaguil, Villefranche-du-Périgord, Belvès, Tournon-d'Agenais, Penne-d'Agenais, Villeneuve-sur-Lot et Montcuq. Op weg hier naar toe is het de vraag of je de verleiding kunt weerstaan af te buigen voor een proeftocht door de wijngaarden; de befaamde Cahors-wijnen zijn niet te versmaden!

    Nu kun je deze heerlijke wijn in Cahors (35km) zelf halen. Maar hier ga je eerder heen om te winkelen of om zijn beroemde middeleeuwse vestingsbrug Pont Valentré te bekijken. Toch proeven in Cahors? Combineer dat dan met een uitgebreide lunch in één van de vele restaurants.

    Extra informatie: Deze vakantiewoning beschikt alleen over nederlandstalige en buitenlandse tv-zenders. Er is airconditioning.


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Puy-l'Évêque

    WeatherAPI.com