Zeer goedBelvilla8.6

Domaine De Fontenelles 5

Frankrijk pays-de-la-loire L'Aiguillon-sur-Vie

  • 8
  • 4
Domaine De Fontenelles 5

    Aan de Franse Lichtkust, La Côte de Lumière, liggen prachtige kilometerslange goudgele stranden, eindeloze duinen, diepe eiken- en dennenbossen, en: villapark Le Domaine de Fontenelles. Een heerlijke vakantiebestemming! Le Domaine de Fontenelles ligt in een bosachtige omgeving, op 8km van de Saint-Gilles-Croix-de-Vie en op 9km van het strand.

    Het prachtige, in 2006 aangelegde domaine bestaat uit appartementen, geschakelde vakantiewoningen en vrijstaande villa's met privézwembad. Een fiets om de omgeving te verkennen huur je ter plaatse. Ontdekken kan natuurlijk ook te paard, heerlijk door de bossen. Golfbaan Des Fontenelles ligt pal aan het park. Of je kiest voor een van de vier andere 18-holes banen in de omgeving.

    Op Le Domaine de Fontenelles vind je drie tennisbanen (tegen betaling). Op een ligbed naast het gezamenlijke zwembad met kinderbad is het heerlijk uitblazen. Bij de receptie kun je terecht voor tips over de omgeving. Je hebt er wifi en in juli en augustus bestel je er vers stokbrood en croissants. Naast de receptie zit een restaurant. Je maakt gebruik van wasmachine en droger. Er is een centrale parkeerplaats. De bakker, super en bank vind je in Saint-Gilles-Croix-de-Vie (8km).

    De gezellige badplaats Saint Gilles-Croix-de-Vie ligt tussen de bekende plaatsen Les Sables-d'Olonne (27 km) en Saint-Jean-de-Monts (29km) Het pittoreske centrum staat bekend om zijn labyrint van smalle straatjes met witte vissershuisjes. Er is een gezellige winkelstraat en een weekmarkt. Aan de sfeervolle haven geniet je in leuke visrestaurantjes van een plateau fruits de mer. Of je pikt er een terrasje. Ook de kerk Saint Gilles is de moeite van een bezoek waard.

    Aan het strand van La Garenne of Jaunay zijn tal van watersportmogelijkheden. Vanuit de haven kun je met de boot naar het eiland Ile d'Yeu. De fijne fietspaden hier leiden je door het landschap en langs een kasteel en een museum. Lekker in het zonnetje neerstrijken op een van de fijne zandstrandjes die het eiland rijk is, kan natuurlijk ook! Wat ook niet mag ontbreken op je to do list, is Ile de Noirmoutier (53km). Hier maak je met het gezin een heerlijke huifkartocht en bezoek je het zeeaquarium en het kasteel. Kinderen doe je een groot plezier met een dag waterpretpark in Saint-Hilaire-de-Riez (14km).


    Foto's

    Locatie

    Weer voor L'Aiguillon-sur-Vie

    WeatherAPI.com