Pont-Royal En Provence 13

Frankrijk, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Mallemort


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Met zijn prachtige binnenplaatsen, fonteintjes en tuinen heeft Pont-Royal en Provence de sfeer van een Provençaals dorp. Er is zelfs een Provençaalse weekmarkt! Het is heerlijk slenteren door het voetgangersvriendelijke park met steeds dat mooie uitzicht op de heuvels, de 18-holes golfbaan en de paarsgetinte lavendelvelden.

Voor de kinderen is er een fantastisch zwemparadijs met zelfs een heus strand met een golfslagbad van maar liefst 900 m, een 110 meter lange wildwaterglijbaan, een verwarmd zwembad en ondiepe badjes voor de allerkleinsten. Rondom de zwembaden zijn heerlijke terrassen met ligstoelen en parasols.

Voor een drankje en maaltijd heb je een ruime keuze uit de gezellige terrassen, restaurants en bistros rondom het dorpsplein en het fraai aangelegde binnenmeer met kajaks en waterfietsen. Er zijn diverse winkeltjes, een beautysalon en een kapsalon.

Naast het zwemparadijs is er voor de kinderen volop animatie in de Kids Clubs (van 3 tem 12 jaar); acrobatische voorstellingen, diverse sporttoernooien en voor de jongeren (13 tot 18 jaar) de 'SpOT' met een gezellige loungebar en clubavonden. Volwassenen kunnen kiezen voor fitness (Les Mills), excursies of het bijwonen van een klassiek concert op een van de mooie plekjes op het park. In juli en augustus wordt er elke maandag een film vertoond in de open lucht. Hier is echt voor alle leeftijden wat wils! Ook op het park: manege, tennisbanen en een kinderboerderij.

Het authentieke Provençaalse dorpje Mallemort ligt in het hart van de Provence tussen de vallei van de rivier de Durance en de heuvels van de Luberon. Een uniek gebied vol glooiende heuvels met heerlijk geurende lavendelvelden, idyllische dorpjes, uitgestrekte cederbossen en diepe canyons.

Vanuit Mallemort ben je in een half uurtje in het bruisende Aix-en-Provence (30 km). Hier kan je heerlijk slenteren over de Cours Mirabeau met statige platanen en fonteinen, elegante herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw en uiteraard de gezellige terrassen en restaurants. In het oude centrum staat de kathedraal van Saint Sauveur en het indrukwekkende Hôtel de Ville.

Maar ook Avignon (50 km) is niet ver en beslist de moeite waard. Het jaarlijkse theaterfestival hier in juli is wereldberoemd. En laten we het Palais des Papes niet vergeten. Als je even genoeg hebt van cultuur dan kan je je in Avignon uitstekend vermaken in de luxe winkelstraten. De stranden van de Middellandse Zee wachten op je bij Carry-le-Rouet (70 km).


close