Geen gegevensBelvilla

Chianti Village Morrocco T3

Italië toscane Tavarnelle Val di Pesa

  • 3
  • 2
Chianti Village Morrocco T3

    Chianti Village Morrocco ligt bij het kleine Italiaanse dorpje Tavarnelle Val di Pesa. Dit ruim opgezette vakantiepark bestaat uit 56 geschakelde appartementen en is sinds 2012 geopend. Er is een groot, omheind, gezamenlijk zwembad met eromheen ligbedden en parasols. In het restaurant kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of diner. De residence ligt vlakbij wel 10 golfbanen, allemaal binnen een straal van 25 km.

    Tavarnelle Val di Pesa is een klein dorpje met een centraal marktplein in een omgeving die veel te bieden heeft. De naam Tavarnelle komt van tavarne wat herbergen betekent. Er waren hier vroeger erg veel herbergen omdat het dorp zich bevond midden op de handelsroute tussen Firenze en Roma, beide prachtige steden. Bezoek Florence op slechts 30 km afstand. Met haar vele musea en hoogstaande architectuur is deze stad een lust voor het oog.
    De Chiantistreek is bomvol goede wijn (bomvol komt van bom; een houten stop om een wijnvat te sluiten). Neem de auto en rij bijvoorbeeld naar San Gimignano (20 km). Je rijdt door een adembenemend, typisch Toscaans landschap van glooiende heuvels, wijnvelden en cipressen. San Gimignano zelf is een prachtig, historisch stadje met de stadstorens nog intact.

    Bezoek ook het prachtige klooster in Badia a Passignano (9 km). Dit lijkt op een grote burcht. De wijngaarden er omheen zijn eigendom van Antinori. Résidence. De wijnboer is zo groot dat er zelfs een wijnmuseum is.

    De oudste golfclub van Italië, Castelfalfi met 27 holes, ligt op minder dan een uurtje rijden. Alleen de weg er naar toe, die langs de residence loopt, is al prachtig! Op zoek naar nog meer sportieve activiteiten? Op 6 km ligt een olympisch zwembad, zijn er tennisbanen en kun je paardrijden. Of ga eens fietsen of wandelen in de prachtige heuvels, ter plaatse hebben ze diverse routes


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Tavarnelle Val di Pesa

    WeatherAPI.com