Geen gegevensBelvilla

Kantonniershuisje

Nederland drenthe Dwingeloo

  • 5
  • 2
Kantonniershuisje

    Dit sfeervol ingerichte vakantiehuis is van oorsprong een arbeiderswoning. Het vakantiehuis ligt aan de Drentse hoofdvaart in Dieverbrug. Aan de zuidkant van de woning ligt een volledig met beukenhaag afgesloten terras.

    Het is een gezellige en bijzondere locatie aan de boulevard van de Dieversluis naast een aantal leuke winkeltjes. Gedurende het vaarseizoen van april tot en met oktober is het een komen en gaan van plezierboten. Aan de boulevard zijn een vijftal leuke winkeltjes gevestigd.

    Het is een belevenis om te kijken bij het schutten van een boot in Dieversluis. Hiernaast staat de prachtige monumentale opzichterswoning die tegenwoordig in gebruik is als Restaurant. Hier kun je onder het genot van een kopje koffie genieten van het mooie uitzicht over de passantenhaven en de Drentsche Hoofdvaart.

    Ook is het hier natuurlijk genieten door de ligging tussen twee nationale parken, namelijk het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld. Het vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars, die kunnen hier prachtige tochten maken. Ook voor hengelsporters en waterrecreatie is hier genoeg te beleven. Leuke uitstapjes zijn het Shakespeare theater in Diever, Radio telescoop Dwingeloo, Schaapskooi Ruinen en als het slecht weer is het mooie zwembad van de Bonte Wever in Assen. Centraal gelegen tussen de steden Hoogeveen, Assen, Steenwijk en Meppel.


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Dwingeloo

    WeatherAPI.com