Waterpark Langelille 2

Nederland, Friesland, Langelille
vanaf392


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Het in aanbouw zijnde, kleinschalige Waterpark Langelille ligt op een fantastische plek op de grens van de provincies Friesland en Groningen, ca. 3 km. van het dorpje Echtenerbrug.

Zoals de naam al doet vermoeden, draait het op Waterpark Langelille vooral om water. De verschillende types vakantiehuizen kijken uit over het water, er is een jachthaven, een zandstrand, de rivier de Tjonger stroomt langs het waterpark en er zijn natuurlijk diverse meren in de buurt. Het Tjeukermeer ligt op slechts 5 km.

De omgeving leent zich prima voor het maken van wandel-, fiets- en vaartochten. Via de app van Fietsnetwerk verkrijgt u diverse leuke tips en worden op- en afstappunten voorgesteld. Voor natuurliefhebbers is Nationaal Park Weerribben - Wieden een aanrader (32 km.). Naast de natuur zijn er ook vele cultuur-historische plaatsen die het ontdekken meer dan waard zijn. Er zijn natuurlijk ook diverse uitstapje mogelijk, we noemen; indoor speeltuin Ballorig Heerenveen (17 km)., Vlinderparadijs Papiliorama, één van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa in Havelte (38 km.), Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden (63 km.), Sauna Swoll in Zwolle (66 km.), Museumdorp Orvelte, waar u zich terug in de tijd waant, door de lezers van de ANWB uitgeroepen tot één van de vijf mooiste dorpen van Nederland (71 km.), Speel- en Recreatieboerderij De Flierefluiter in Raalte (77 km.) en natuurlijk Wildlands Adventure Zoo in Emmen (87 km.). Een bezoek aan Giethoorn (36 km.), ook wel het Venetië van het noorden genoemd, behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Steden als Heerenveen (17 km.), Meppel (46 km.), Zwolle (59 km.) en Emmen (87 km.) hebben alle een gezellig centrum en zijn het bezoeken zeker waard!

Waterpark Langelille is een park in aanbouw. Er kunnen dus werkzaamheden plaatsvinden. Eventuele overlast zal tot een minimum worden beperkt.


close