Waterpark Terkaple 1

Nederland, Friesland, Waterpark Terkaple 1
vanaf362


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Waterpark Terkaple is een kleinschalig vakantiepark. Het ligt te midden van groene weilanden en water in de provincie Friesland in de Terkaplester poelen. Dit is een meer dat deel uitmaakt van het Sneekermeergebied en het is daarmee een walhalla voor watersportliefhebbers. Het ligt nabij het kleine dorpje Terkaple met slechts 200 inwoners, op 3,5 km. van het grotere Terherne.

Op het vakantiepark zelf heeft u de beschikking over diverse faciliteiten voor jong en oud. Zo is er een receptie, een jachthaven, fietsverhuur, een tafeltennistafel, een speeltuin en een gezellig restaurant met een terras aan het water. Hier kunt u heerlijk genieten van een kopje koffie of een diner. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van alle mogelijkheden die het water te bieden heeft; varen, kanoën, zwemmen, suppen of lekker dobberen op een luchtbedje, het kan allemaal (materiaal zelf meenemen).

In de omgeving zijn diverse mogelijkheden voor uitstapjes. De omgeving van Terherne is goed te verkennen per fiets. Er is een speciale fietsnetwerk-app die op basis van uw persoonlijke voorkeuren diverse fietsroutes kan voorstellen met verschillende afstappunten. Voor liefhebbers van cultuur zijn het Fries museum in Leeuwarden (28 km.) en het Jopie Huisman museum in Workum (41 km.) aanraders. Voor wat activiteit zijn het Thialf ijsstadion in Heerenveen (21km.) en Swimfun (een subtropisch zwembad) in Joure (9 km.) het bezoeken waard voor jong en oud. Voor de kinderen zijn het Kameleondorp in Terherne, koe-knuffelen in Delfstrahuizen (20 km.) en Ballorig (indoor speeltuin) in Heerenveen aanraders. Bent u gek van vlinders, dan is Papiliorama in Havellte (50 km.) een must. Dit is één van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa. Voor de liefhebbers van steden zijn Sneek (22 km.), Drachten (35 km.), Meppel (57 km.), Groningen (73 km.), Assen (77 km.) en Zwolle (76 km.) de moeite waard.

Kortom; Vakantiepark Waterpark Terkaple is een mooie bestemming voor watersport- en natuurliefhebbers. Er zijn faciliteiten voor jong en oud en een prima uitgangspunt om dit deel van Nederland te ontdekken.


close