Geen gegevensBelvilla

Vakantiepark Loodsmansduin 2

Nederland noord-holland Den Hoorn Texel

  • 5
  • 2
Vakantiepark Loodsmansduin 2

    Op Vakantiepark Loodsmansduin verblijft u midden in de natuur tussen de met heide begroeide duinen. Het ligt in Nationaal Park Duinen van Texel, aan de minder toeristische zuidkant van dit waddeneiland, naast het oude loodsdorpje Den Hoorn. Het fijne strand vindt u op ca. 2 km., dus prima met de fiets te bereiken.

    In 2016 is het centrum van Vakantiepark Loodsmansduin grondig verbouwd. Het past nu goed in het Texelse landschap. U hoeft zich er geen moment te vervelen. Zo is er een openlucht zwembad (open van ca. 16/05 tot 01/09), diverse speelvoorzieningen waarvan één met airtrampoline, een restaurant met een fijn terras waar u heerlijk kunt genieten van een hapje en/of een drankje. Dit kan natuurlijk zowel overdag als 's avonds voor een complete maaltijd of een kop koffie met wat lekkers of een gezellige borrel. Met uitzondering van de laagseizoenperiodes haalt u op voorbestelling ook uw dagelijkse verse broodjes in het restaurant. Vlakbij de receptie vindt u er de recreatieruimte. Er worden in het hoogseizoen diverse gezellige activiteiten georganiseerd door het recreatieteam. Op het gehele vakantiepark beschikt u over gratis supersnelle WiFi middels glasvezel.

    Maar ook in de omgeving is meer dan voldoende te doen. Texel is een overzichtelijk eiland dat zich zeer goed leent om per fiets te ontdekken. Vanaf Den Hoorn lopen mooie fietsroutes over het gehele eiland. Het fietsroutenetwerk bestaat in totaal uit maar liefst 170 km. fietspad. Via 57 zogenoemde ‘knooppunten’, kunt u zelf uw route bepalen. Indien u in bent voor iets meer avontuur op de fiets is het op ca. 3 km. gelegen mountainbikeparcours een aanrader. Via de diverse paden door de duinen bereikt u het strand eenvoudig per fiets of (flinke) wandeling. Hier kunt u genieten van de zon, zwemmen in de zee, lekker ravotten in het zand en nog veel meer. Bent u meer een actieve strandbezoeker, dan huurt u bij de kiosk van Paal 9 stoere strandfietsen of surf- en/of supplanken.

    Het sfeervolle dorpje Den Hoorn is een loodsdorpje dat wordt gekenmerkt door mooie geveltjes. In de 17e en 18e eeuw trokken de Nederlandse handelsvloten over de wereldzeeën en ontstond er in Den Hoorn een nieuwe bron van inkomsten; het loodsen van schepen. In 1783 werden bij Texel nog 1805 schepen geloodst. Er zijn mogelijkheden om uw boodschappen te doen of om heerlijk uit eten te gaan, bijvoorbeeld bij het theaterrestaurant Klif 12 of het met een Michelinster bekroonde “Bij Jef”. Bezoekt u ook de andere dorpen op Texel, Ecomare (10 km.), het Paracentrum Texel (14 km.), natuurgebied De Slufter (18 km.) of ga mee garnalenvissen of maak een robbentocht vanuit de haven in Oudeschild (9,5 km.). Groot voordeel van Den Hoorn; vanaf de veerhaven Het Horntje (5,5 km.), bent u in slechts 10 minuten op de plaats van bestemming; het waddeneiland Texel heeft het allemaal.

    Vakantiepark Loodsmansduin is een ideaal uitgangspunt om het mooie eiland Texel te ontdekken. U bent hier weg van de drukte en kunt genieten van rust en ruimte. Met bos en strand om de hoek en diverse faciliteiten op het vakantiepark is het een ideale bestemming voor het hele gezin.


    Foto's

    Locatie

    Weer voor Den Hoorn Texel

    WeatherAPI.com