Resort Reestervallei 6

Nederland, Overijssel, Ijhorst
vanaf283


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Resort Reestervallei ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de oeroude veenrivier De Reest. Het ligt op slechts ca. 2 km. van het dorpje Ijhorst en aan de andere kant vindt u op dezelfde afstand de grens tussen Overijssel en Drenthe. Beide provincies zijn dan ook prima vanuit de zogenaamde “Kop van Overijssel” te ontdekken.

Op Resort Reestervallei zijn diverse faciliteiten beschikbaar, voor zowel jong als oud. Zo is er een receptie, een bescheiden openluchtzwembad met kinderbad en een restaurant. Hier kunt u natuurlijk een heerlijk hapje eten, maar u kunt hier ook terecht voor een kopje koffie met wat lekkers erbij. Verder is er een dierenweide, midgetgolf, een speeltuin en een tennisbaan. Alles is aanwezig, maar niet groot of massaal, waardoor u altijd lekker van uw welverdiende rust kunt genieten. Op slechts 3 km. van het Resort bevindt zich speelvijver De Zwarte Dennen, gelegen in de boswachterij Staphorst. Hier vindt u een fijn zandstrand, ligweides en een kinderspeelplaats. Doordat het water geleidelijk dieper wordt naar mate u verder de speelvijver ingaat, is het een ideale plek voor (kleinere) kinderen. Bij de kiosk kunt u in het seizoen terecht voor een hapje en een drankje.

In de omgeving is meer dan voldoende te doen. Enkele tips voor leuke (dag)tochtjes; De gezellige stad Zwolle met een divers aanbod aan winkels, boetiekjes en gezellige restaurants en terrasjes (22 km.). Het nationaal Park Weeribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa, is ook zeker het bezoeken waard (op slechts 1 km. van het resort). Giethoorn, ook wel het Hollands Venetië genoemd, met een tocht over het water (17 km.). Het Belevingspad Staphorst, gelegen bij de recreatieplas De Zwarte Dennen, is ook een aanrader. Hier maakt u op een andere manier kennis met alles wat het bos te bieden heeft. Een herriehut, een kleurenkamer en een doolhof en dat alles op slechts 4 km. van het resort. Voor de liefhebbers van Hunebedden is Havelte zeker het bezoeken waard (16 km.). Attractiepark Slagharen is een dagtrip waard (17 km.). Staphorst ligt op ca. 8 km. Voor de liefhebbers van golf is er Pitch en Putt Koekange, een prachtig in het landschap passende 18-holes golfbaan (7 km.). U bezoekt tevens vanuit het resort de provincie Drenthe en zelfs de Veluwe is eenvoudig te bereiken.

Kortom; op Resort Reestervallei kunt u heerlijk tot rust komen, van uw welverdiende vakantie genieten en erop uittrekken om de gevarieerde omgeving te ontdekken. Fijne vakantie!


close