Waterstaete Ossenzijl 2

Nederland, Overijssel, Ossenzijl
vanaf526


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Waterstaete Ossenzijl opende in mei 2019 haar poorten. Dit luxe resort, aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden, bestaat, wanneer gereed, uit 57 luxe villa's. Deze liggen alle aan het (vis)water en beschikken over een aanlegsteiger met sloep (van april t/m oktober).

Wij schetsen een mogelijke vakantiedag; 's ochtends begint u de dag met verse broodjes op het terras. Vervolgens gooit u uw hengel uit vanaf de aanlegsteiger, ontdekt per fiets de mooie omgeving, verkent het water van de nabijgelegen Friese meren met uw eigen sloep of bezoekt één van de steden in de omgeving. In de tussentijd geniet u van alle luxe en comfort die uw villa te bieden heeft.

Op het park zelf is een receptie aanwezig. Een zandstrand wordt later ontwikkeld. In de directe omgeving is meer dan voldoende te doen en te beleven. Door de ligging zijn uitstapjes naar de omliggende provincies Friesland, Drenthe en Flevoland goed te doen. Plaatsen als Oldemarkt (5 km.), Giethoorn (21 km.), Meppel (32 km.), Drachten (49 km.) en Zwolle (54 km.) zijn het bezoeken waard. Bezoek ook het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl met alle informatie over het Natuurgebied De Weerribben. In Kalenberg (9 km.) is er een wandeling, dwars door het riet (laarzen meenemen). Voor een mooi uitzicht over de omgeving, bezoekt u de uitkijktoren op de Woldberg in Steenwijk (18 km.), vlakbij Tuk's Theehuis. Voor liefhebbers van natuur zijn er diverse fiets- en wandeltochten. Dit kan ook op een wat minder traditionele manier; Georun - The signs. Dit is een elf kilometer lange stepbike-route die u middels GPS-coördinaten langs weilanden, bossen en moerassen door het Overijsselse Vechtdal voert. Voor de kids zijn de volgende dagtrips zeker aan te raden; Avonturenpark Hellendoorn (81 km.), Walibi (54 km.), Attractiepark Slagharen (65 km.), Plopsaland Indoor Coevorden (78 km.) en Wildlands Adventure Zoo in Emmen (85 km.) zijn slechts enkele van de vele voorbeelden. Voor liefhebbers van cultuur zijn er diverse musea; Museum Belvédère in Heerenveen-Oranjewoud (29 km.), het Anton Pieck Museum in Hattem ( 55 km.) of het Drents Museum in Assen (65 km.) zijn voorbeelden.

Kortom; een fijne bestemming voor het hele gezin, met vele uiteenlopende mogelijkheden. Even helemaal bijkomen in een waterrijke omgeving!


close