Riesneralm 17

Oostenrijk, Steiermark, Donnersbachwald
vanaf944


Bechikbaarheid en prijs

Omschrijving

Vlakbij het dalstation van de Riesneralm en de heerlijk kabbelende beek, bevindt zich op een kleinschalig chaletpark dit vrijstaande chalet op een licht glooiende helling met fantastisch uitzicht in het schilderachtige Donnersbachwald.

Het grote, luxe chalet welke in harmonie met de omgeving is gebouwd, biedt u tijdens uw verblijf veel privacy. De binnenzijde van het chalet heeft een sfeervol Alpine karakter meegekregen en biedt een prettige hoeveelheid aan ruimte en luxe. Op de begane grond beschikt u over een royale woonkamer met moderne open keuken en directe toegang tot het terras. Totaal beschikt u over vier sfeervol ingerichte slaapkamers en drie badkamers. Een van de badkamers is voorzien van een heerlijke Finse sauna gecombineerd met infraroodcabine waar u lekker tot rust kunt komen na aan dag in de bergen.

De locatie is rustig en toch centraal. In de directe omgeving van de chalets bevindt zich de knusse Ross Stall Bar waar het echt Oostenrijks gezellig is en u wat kunt eten of drinken. Wie ‘s winters durft kan de Einheimische uitdagen voor een wedstrijdje Eisstockschiessen. In de onmiddellijke omgeving is tevens het Schauphoff gelegen waar men in de winter sledetochten kan maken en in de zomer is er een uitdagend 3D-boogschietparcours.

Rondom het dalstation van de skilift zijn meerdere bars en restaurants en ook een kleine winkel voor de vakantieboodschappen bevindt zich daar (winter dagelijks geopend, zomer beperkt). Alles is voorhanden om er een onvergetelijke vakantie van te maken! Hoger in de bergen, waar pure rust en stilte heerst, zijn meerdere traditionele almen en berghutten gelegen met heerlijke Oostenrijkse gerechten.

Het Donnersbachtal heeft het allemaal te bieden. De pure natuur en een groot aantal aan sportieve activiteiten maakt dit dal in de zomermaanden tot een veelzijdige vakantiebestemming. Voor jong en oud is er van alles te beleven zoals het “E-Enduro Bikepark”, vliegvissen, .... Speciaal voor families wordt er op en rondom de Riesneralm enorm veel georganiseerd. Uniek in de Alpen is het “Gipfel” zwembad op maar liefst 1900 meter hoogte. Een verwarmd zwembad boven op de top van de berg Riesnerkrispen (1922m) met 360 graden panorama uitzicht.

In de wintermaanden verandert een dik pak sneeuw het Donnersbachtal in een echt wintersprookje. U heeft de keuze uit twee sneeuwzekere skigebieden met in totaal ongeveer 50 km aan pistes, de Riesneralm en de Planneralm. De planneralm is trouwens het hoogst gelegen skidorp van Steiermark. Het is een ideale omgeving voor families met op de Riesneralm zelfs een eigen ‘kinderskigebied’. Voor zij die eens iets anders wensen uit te proberen is er de natuurrodelbaan nabij de Mörsbachalm.

Bijzonderheden : het chalet is in aanbouw en gereed in februari 2020. De getoonde foto’s zijn voorbeeldfoto’s en visualiseringen. De werkelijke inrichting kan afwijken maar zal hetzelfde comfortniveau hebben. De uiteindelijke foto’s worden verwacht begin februari 2020.


close